Чкаловська селищна об’єднана територіальна громада
Харківська область, Чугуївський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Формування медичного та освітнього простору, ефективне оподаткування та кластерний розвиток на порядку денному Чкаловської об'єднаної громади

Дата: 21.04.2017 09:51
Кількість переглядів: 1122

День територіальної громади Сергій Чернов провів у Чкаловській об'єднаній територіальній громаді.

Разом з обласними фаівцями тут обговорювались аспекти реформування медицини та освіти, а також перспективи зміцнення місцевої податкової бази.

Як зазначив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, така практика спілкування з новоствореними громадами буде постійною, аби у формі запитання-відповідей допомогти громадам подолати труднощі, які є на їхньому шляху.

"Ваша громада з населенням 12 300 людей, переконаний, має всі шанси бути самодостатньою. Головні завдання на сьогодні - ефективне місцеве оподаткування, вибудовування стратегії розвитку громади, ухвалення необхідних для виконання стратегії програм і ключове - надання якісних публічних послуг населенню", - сказав Сергій Чернов.

При порушенні питань медичного обслуговування голова обласної ради поінформував про створення робочої групи, яка напрацьовує позицію регіону щодо формування госпітальних округів, та закликав громаду давати свої пропозиції на обласний рівень для їх узагальнення і направлення до профільного міністерства.

Радник президента обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Галина Пронькіна розповіла про особливості формування бюджету ОТГ. За її словами, цьогорічний бюджет громади на рівні 22 млн грн, тут є резерви для його наповнення. Галина Пронькіна зробила акцент на можливостях, які відкриває участь у конкурсах та грантах.

Олена Кулик, радник голови обласної ради проаналізувала сильні сторони громади. На її думку, у розвитку економіки громади слід застосовувати кластерний підхід:

"Самодостатня громада означає постійне зростання добробуту кожної родини. А для цього потрібне цілеспрямоване створення робочих місць. На території Чкаловської громади дуже розвинене свинарство. Це ваша особливість, те, у чому вам немає конкурентів. Тож, важливо використати цей потенціал.

Дуже добре, що зазвичай на Харківщині усвідомлюють, якими мають бути акценти розвитку. У Старосалтівській громаді це, безумовно, увага до туристично-рекреаційної зони; на Ізюмщині - вирощуваня полуниці. Кластер неможливо створити з нуля, він уже існує, його потрібно лише розвивати. Ваша громада має для цього всі задатки".

Сергій Чернов запропонував громаді також використати механізм, який відкриває закон про співробітництво громад, зазначивши, що на Харківщині ним вже скористались у Великобурлуцькому та Близнюківському районах.

Обговорювались також земельні питання, аспекти поводження із комунальною власністю

Сайт обласної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь