Чкаловська селищна об’єднана територіальна громада
Харківська область, Чугуївський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підписано Меморандум про співробітництво між Українською асоціацією районних та обласних рад та Асоціацією об’єднаних територіальних громад

Дата: 30.03.2018 15:21
Кількість переглядів: 1144

Фото без описуссилка на новину

Свої підписи у документі поставили очільники двох всеукраїнських асоціацій – президент УАРОР Сергій Чернов та президент Асоціації ОТГ Олександр Корінний.

Меморандум передбачає об’єднання зусиль Асоціацій для реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, насамперед, щодо формування законодавчого поля, спрямованого на зміцнення самоврядного інституту.

Окремим напрямом співробітництва визначено підготовку високваліфікованих фахівців для місцевого самоврядування.

Йдеться про налагодження діалогу із зацікавленими сторонами в процесі організації навчання кадрів; розробку та впровадження навчально-методичних матеріалів з підготовки стратегій розвитку ОТГ, формування пріоритетів сталого розвитку сільських територій в умовах децентралізації.

Асоціації також обмінюватимуться досвідом із використання проектного підходу у знаходженні інноваційних рішень, плануванні ресурсів та мобілізації до соціально-економічного розвитку.

«За неповних півтора роки Асоціація ОТГ міцно інтегрувалася в алгоритм співпраці із Парламентом та Урядом, із регіональними та міжнародними партнерами. Не обмежуючись вітчизняним досвідом, який вже гідний наслідування і тиражування у кращих практикумах, Асоціація запозичує європейські моделі, що, без сумніву, збагатить і поліпшить організаційні, сервісні та функціональні складові поточної діяльності.

Невпинно працюючи над оновленням управлінської структури, залучаючи до колективного впровадження спільних цілей, Асоціація демонструє також зразки якісного стратегування та перспективного менеджменту», - зазначив Сергій Чернов.

Він також запевнив у всебічній підтримці з боку Української асоціації районних та обласних рад усіх ініціатив Асоціації ОТГ, спрямованих на модернізацію та вдосконалення законодавства, посилення спроможності територіальних громад і забезпечення вітчизняному врядуванню належного місця серед розвинутих демократій світу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь