Чкаловська селищна об’єднана територіальна громада
Харківська область, Чугуївський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Харківській області зареєстровано випадок ПРАВЦЯ у дитини!

Дата: 19.11.2020 08:31
Кількість переглядів: 571

 Фото без опису

В Харківській області зареєстровано випадок правця у дитини

За повідомленням ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України», 06.11.2020 у дитини з’явилися біль у грудному відділі хребта та м’язах спини, 07.11.2020 її стан різко погіршився, виникли тягнучий біль у правій нижній кінцівці, утруднене дихання, судоми. Дитина перебуває у відділенні реанімації та інтенсивної терапії.

У ході епідрозслідування з’ясовано, що 20.10.2020 дитина травмувала великий палець стопи правої нижньої кінцівки, наступивши на цвях на подвір’ї. Батьки по медичну допомогу не зверталися, хірургічно рану не обробляли. Ревакцинація у віці 6 років у дитини відсутня.

За 9 місяців 2020 року в Україні зареєстровано 10 випадків захворювання на правець.

Правець — це інфекційне захворювання, що передається при контакті зі спорами бактерій Clostridium tetani. Хвороба може призвести до смерті.

Єдиний надійний спосіб захиститися від правця — вакцинація. З початку року в Україні вакциновано лише 58,8% дітей до року від правця. Охоплення щепленнями в інших вікових категоріях: 18 місяців — 61,4%, 6 років — 37,8%, 16 років — 57,4%, дорослі — 35,9 %.

Якщо ви пропустили необхідні щеплення за Календарем, поспішіть їх надолужити. Вакцина від правця та дифтерії безоплатна. Календар щеплень визначає оптимальний вік і проміжки часу для введення вакцин. Тому для найкращого захисту варто робити щеплення вчасно.

Поза цим, вакцинація необхідна, навіть якщо ви хворіли, оскільки імунітет після захворювання швидко минає, і є ймовірність повторного зараження.

Під час пандемії COVID-19 планова вакцинація захистить від захворювань, яким запобігають за допомогою імунопрофілактики. Дотримання належних заходів інфекційного контролю під час сесій імунізації дозволить звести до мінімуму потенційний ризик зараження COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь