Чкаловська селищна територіальна громада
Харківська область, Чугуївський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мінна небезпеки – одна з нагальних проблем у громаді

Дата: 18.08.2023 15:32
Кількість переглядів: 554

Велика територія Чкаловської громади була під окупацією, що спричинило не тільки значне руйнування, а й замінування.Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

  • На сьогодні ДСНС займаються розмінуванням ліній високовольтної напруги, але допомагають і аграріям, - розповідає заступник голови селищної територіальної громади Вадим Суманєєв. – Ми постійно тримаємо зв’язок зі службою, якщо потрібна якась допомога не відмовляємо.

Зокрема, у п’ятницю, Вадим Сергійович традиційно проінспектував роботу саперів. Бригада пройшла більше 2 км території. Працюють на агрегаті, який здійснював розмінування у декількох країнах світу. Сапер розповів, що не так давно підірвався під час розмінування, та завдяки цій машині залишився неушкодженим. Цього дня розмінування тривало до пізньої ночі.

Завжди, як буваю у Граковому, серце крається – Вадим Суманєєв

Зруйновані і понівечені будинки, приміщення місцевої школи, сільради, магазинів, сільгосппідприємств, елеватор – так сьогодні виглядає Гракове. Статостат розміщується у модульному будиночку, і магазин тут лише один.

  • Нічого не було, людям ніде було хліба купити, не говорячи вже про все інше, - говорить Вадим Сергійович. – Ми залучили підприємця, який згодився допомогти.

Біля магазину спілкуємося з сільчанами, вони жалкують за тим, що було колись у селі, за тим довоєнним життям… Розповідають про ті жахіття, що творилися під час окупації і що приніс їм «русский мир».

Наразі в селі відновили світло, газопостачання, є вода і головне – зв'язок з інтернетом. Регулярно також тут буває Укрпошта, доставляє пенсію та інші вантажі. Зупинившись біля їх автівки, Вадим Сергійович цікавиться життям людей, чи немає нарікань на роботу старостату або інших проблем.

  • Ми були такі вдячні, коли до нас дільничні приїхали. А тепер і старосту дієвого призначили, то взагалі добре, - ділиться місцева мешканка. – Вдячні дуже волонтерам, які нас не забувають і дуже допомагають.

Як зазначає заступник очільника громади, з волонтерами влада працює плідно. Запрошують, шукають різні фонди, благодійні організації тощо. Напевно тому, справи й рухаються у населених пунктах громади.

  • Наша силу у єдності, бо тільки спільними зусиллями місцевих мешканців, підприємців, влади і ти х же волонтерів – відбудуємо країну загалом. І це село, зокрема, - зазначає заступник очільника. – Хоча, як буваю у Граковому – серце крається від цієї руїни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь