Чкаловська селищна об’єднана територіальна громада
Харківська область, Чугуївський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРАЦЮЄМО, ІНФОРМУЄМО, ДОПОМАГАЄМО

Дата: 25.03.2024 14:48
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

Щотижнева апаратна нарада, яку провів начальник Чкаловської СВА Сергій Котенко, почалася з висвітлення ситуації, що склалася внаслідок обстрілу країною-агресоркою наших енергетичних систем.

- Це наймасованіша атака енергетичного комплексу з початку війни. Ви бачите, що велика частина області залишилася без світла. Нам пощастило, в громаді все працює, - зазначив Сергій Іванович. – Очільник області Олег Синєгубов звертався до всіх щодо непростої ситуації і графіку віялових відключень. Ми, що не може не радувати, без відключень. Але хочу наголосити, що маємо бути готовими до різних подій.

Він дав доручення старостам на своїх округах відпрацювати план дій в разі вимкнення електрики.

- Перевірте щоб всі генератори були з паливом, щоб пункти обігріву були укомплектовані всім необхідним, - сказав очільник громади. – Пояснюйте людям проблеми, які виникли в енергетиків і що можливі вимкнення світла. Доведіть до населення, що потрібно щоб і у них були заряджені гаджети, ліхтарики. Пояснюйте, що ситуація хоч і складна, але керована.

Впродовж наради старости розповіли про події минулого тижня. Зокрема, про видачу пелетів у с. Леб’яже, закінчення роботи щодо скління у селах Коробочкине та Гракове благодійниками від GEMу, видачу Сертифікатів мешканцям на відбудову господарських будівель для утримання худоби взимку по селах Леб’яже, Гракове, Коробочкине, Базалійвка, Іванівка, Юрченкове та інших. Обговорюючи події, старости висловили занепокоєння щодо самовільних підпалів трави в посадках і полях.

- На вихідних у нас навіть люди в Залізничному вийшли аби завадити вогню перекинутися на будинки, - розповів староста Граківського округу Анатолій Коровкін.

Також палало й поблизу інших населених пунктів.

Щодо відділів, то як повідомила начальник фінансового відділу Тетяна Бурейко, то бюджет перевиконується по підсумках І кварталу. Головний освітянин громади Олександр Будянський повідомив про початок весняних канікул у навчальних закладах, про занесення об’єктів до платформи DRЕАM, про отримання нового мікроавтобусу та інших поточних справах установи. Начальник відділу соціально-економічного розвитку та інвестицій Ірина Нічаєва зазначила про перемогу в конкурсі міні-прєктів, які реалізуються Фундацією Паусі в рамках програми «Відновлюємо громаду разом».

- Проєкти стосуються модернізації дитячого майданчика та встановлення паково-вуличного освітлення у с. Іванівка, - сказала Ірина Сергіївна. – Приємно, що вдалося зацікавити донорів нашими ідеями.

Начальник Чкаловського ЖКЕУ Артем Чернобай відзвітував про плідний минулий тиждень, люди працюють, техніка на лінії. Згідно з планом діє й Відділ праці та соціального захисту населення, як повідомим його начальник Микола Кабанець. Очільниця Служби у справах дітей Світлана Гончар крім підбиття підсумку тижня, що минув, повідомила про засідання Комісії з питань захисту прав дитини на сьогодні. Мережа медичних закладів, як зазначила головна лікарка громади Тетяна Петрова стабільно працює.

- Найактуальнішим питанням було перейменування Чкаловського в Нежурилівку, - поінформувала присутніх начальник Загального відділу Олена Толстая. – Люди ображаються, що не враховують їх думку і депутати вирішують по своєму. Наразі жителі селища зібрали підписи під листами, в яких висловлюють свою незгоду.

В свою чергу Сергій Котенко дав доручення розробити і надіслати лист до Верховної Ради та Офісу Президента з проханням надати громаді додатковий термін для здійснення повторного обговорення нової назви населеного пункту.

- Хочу окремо зупинитися на інформаційних вкидах, щодо чергового наступу русні. Пояснюйте людям, що наші кордони надійно захищені, що просто немає фізичної можливості в окупантів рухатися далі, - сказав Сергій Іванович. – Так діє ворожа пропаганда, щоб сіяти паніку і наганяти страху. Не піддавайтеся на ворожі ІПСО!

Насамкінець начальник селищної військової адміністрації подякував всім за роботи та побажав плідного трудового тижня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь